Se spune despre multe laptop-uri Toshiba ca se supraincalzesc, cauzand probleme precum inghetarea sistemului, ecranul albastru al mortii sau inchiderea automata. De obicei, aceasta problema este cauzata de praful prins in radiatorul computerului, care impiedica functionarea corecta a sistemului de racire. Solutiile sunt destul de simple.

Identificare
Service-urile pentru calculatoare spun ca pana la 20% dintre laptop-urile Toshiba aduse pentru reparatii au probleme cu supraincalzirea. Simptomele pot fi la fel de simple ca tastatura si partea de jos a laptop-ului fiind foarte fierbinti in timp ce computerul functioneaza sau ventilatoarele care ruleaza la rotatie maxima timp de cateva minute, in timp ce sistemul devine foarte lent. Probleme mai incomode sunt frecvente, cum ar fi sistemul sa se inchida complet, sau computerul poate opri totul singur, fara avertisment. Uneori, laptop-ul functioneaza bine pana cand utilizatorul porneste orice aplicatie semnificativa care necesita memorie, cum ar fi software-ul de editare foto, mai multe ferestre de Internet fiind deschise in acelasi timp sau un redare video de pe internet.

Semnificatie
O problema comuna a laptop-urilor Toshiba este aceea ca praful devine infundat intre ventilatorul de racire si radiator, dispozitivul care scade temperatura prin disiparea caldurii in aerul din jur. Acum caldura produsa de procesor este prinsa in laptop, iar ventilatorul nu o poate expulza.

Prevenirea / Solutie
Daca dvs. sau un prieten cunoasteti suficient despre hardware-ul computerului pentru a desface carcasa, puteti curata radiatorul. Unele laptop-uri Toshiba permit accesul la ventilator in partea inferioara a carcasei. Va trebui sa scoateti ventilatorul, apoi sa curatati ventilatorul si radiatorul cu un aspirator sau spray cu aer comprimat, special conceput pentru curatarea computerului.

Uneori, ventilatorul se strica si trebuie inlocuit. Un semn obisnuit al acestei probleme este faptul ca ventilatorul devine zgomotos si poate face un sunet neobisnuit. O persoana priceputa in ale computerelor va putea inlocui cu usurinta ventilatorul, care poate fi achizitionat chiar de la noi.

De luat in vedere
Alte cateva solutii ce pot functiona, daca radiatorul nu este infundat complet. Puteti incerca sa puneti furtunul aspiratorului la deschiderea ventilatorului si sa vedeti daca aceasta operatiune va rezolva problema. Daca nu, mentinerea unui stand de racire sub laptop, va ajuta la racirea acestuia. De asemenea, laptopurile raman mai racoroase cand nu stau plat pe o suprafata. Pozitia laptopului pe un suport este o posibila solutie. Puteti cumpara sau face un suport si, daca nu va pasa de estetica, chiar si doua bucati de lemn de peste 20cm, vor functiona.