Laptop-uri care nu pornesc, nu se incarca sau se opresc din nou sau aleatoriu?


Diagnostic
O sursa de alimentare defecta sau un acumulator mort este o problema relativ frecventa a laptop-urilor. Primul tau obiectiv ar trebui sa fie sa incerci sa stabilesti care este de vina.
Cele mai multe, daca nu toate laptop-urile pot functiona perfect si fara acumulator, atat timp cat sunt conectate la retea. Scoateti acumulatorul si vedeti daca laptop-ul functioneaza doar cu alimentatorul. Daca da, acumulatorul este aproape sigur mort sau pe moarte.

Vedeti si daca laptop-ul ruleaza doar cu acumulatorul. Daca da, problema poate fi alimentatorul sau mufa de alimentare a laptop-ului. In cazul in care nu puteti testa pentru ca acumulatorul este descarcat complet, veniti la noi in showroom, sa va dam un acumulator si/sau alimentator nou pe care le puteti proba inainte de a lua o hotarare.

Unele alimentatoare pentru laptop au un indicator led. Daca acest led ramane stins, adaptorul este aproape sigur ars sau are o piesa din el stricata, repararea unui alimentator este extrem de complicata si periculoasa.

Exista multe tipuri de alimentatoare pentru laptop-uri, insa producatorii tind sa foloseasca un tip pentru o serie intreaga de modele. Daca trebuie sa incercati unul care nu este identic cu originalul, in primul rand, asigurati-va ca are aceeasi dimensiune a conectorului. Un conector usor supradimensionat poate deteriora mufa de alimentare a laptop-ului. Apoi, examinati eticheta de pe alimentator si asigurati-va ca tensiunea de iesire este aceeasi sau cel putin la 1V (in volti). In sfarsit, curentul de iesire (in amperi) sau puterea (in watt) este identica cu cea a alimentatorului dvs. sau mai mare.

Problemele pot fi cauzate si de o defectiune a cablului de la alimentator, vedem des cum acest cablu este rasucit sau infasurat in jurul alimentatorului, ros de caini sau pisici, presat cu piciorul scaunului, mesei sau al canapelei, s.a.m.d.

Mufa de alimentare a laptop-ului se poate deteriora. Incercati sa miscati putin aceasta mufa pentru a vedea daca are vreun efect.

Daca nu sunteti sigur de starea bateriei, exista diverse programele care va afiseaza informatii legate de starea de sanatate a acumulatorului.

Daca inca nu ati localizat problema, atunci poate fi o defectiune pe placa de baza. Daca va pricepeti, dezasamblati laptop-ul pentru a vedea daca exista ceva evident, cum ar fi condensatoarele electrolitice defecte sau orice componente care s-au supraincalzit in mod clar sau orice fel de deteriorarea fizica. Daca laptop-ul porneste, dar se stinge din nou in cateva secunde, s-ar putea ca radiatorul sa nu mai faca un contact termic eficient cu procesorul, permitandu-i sa se supraincalzeasca si sa se opreasca automat.

Reparatie
Acumulatorii compatibili pentru laptop-uri sunt disponibili dintr-o varietate de surse, dar calitatea poate varia mult. In cel mai rau caz, un acumulator de calitate slaba care utilizeaza substante chimice diferite fata de cel de marca ar putea fi un risc de incendiu extrem de ridicat. Acumulatorii cu litiu au o durata de valabilitate limitata, astfel incat chiar si un acumulator autentic de marca ar putea oferi performante slabe daca este pastrat mai multi ani. Ori de cate ori este posibil, cumparati intotdeauna de la un vanzator de incredere si asigurati-va ca il puteti returna daca se dovedeste a fi defect. Noi oferim garantie 1 an la orice produs achizitionat.

De asemenea, alimentatoarele compatible sunt disponibile cu usurinta, dar se aplica aceleasi avertismente cu privire la calitate si siguranta. Cea mai buna optiune ar putea fi sa achizitionati un alimentator original.
Alimentatoarele pentru laptop nu sunt proiectate pentru a fi reparate iar incercarea de a deschide si repara un alimentatoar poate fi periculoasa.

Daca cablul de pe laptop-ul alimentatorului este deteriorat, este posibil sa se taie sectiunea deteriorata, dar trebuie sa va asigurati ca stecherul are aceleasi dimensiuni interne si externe.

Daca mufa de alimentare a laptop-ului este deteriorata, poate fi posibila indoirea partilor de metal cu arc in interiorul conectorului pentru a face un contact mai bun.

La unele laptop-uri, mufa de alimentare este conectata la placa de baza printr-un fir, iar mufa si firul pot fi disponibile ca piesa de rezerva. In alte cazuri, este lipita direct pe placa de baza, caz in care obtinerea si montarea unui inlocuitor poate fi mai grea.

Daca credeti ca este posibil ca pasta termoconductoare de pe procesor sa nu isi mai faca treaba, exista videoclipuri - tutoriale pe internet care arata cum sa curatati vechea pasta si cum sa aplicati alta. Daca nu o faceti corect, este posibil sa inrautati situatia, cel mai bine este sa apelati la un profesionist.

Piese de schimb
O cautare pe internet va poate afisa diverse surse de unde puteti achizitiona acumulatori si alimentatoare pentru laptop, dar intotdeauna acordati atentie mare reputatiei vanzatorului. Nu toate magazinele fizice sau online ofera spre vanzare produse de calitate.
Daca aveti nevoie de un ecran sau o tastatura, veti gasi si magazine care pun spre vanzare produse refurbished dar le vand ca fiind noi. Acordati atentie sporita si la garantie sau returnare. Unele magazine nu ofera garantie sau ofera garantie doar 3 luni, altele nu accepta returnarea produselor sau inlocuirea acestora... la noi garantia pentru orice produs achizitionat este de 1 an si puteti returna produsele in termen de 30 de zile de la achizitionarea online iar produsele care prezinta vicii sau defectiuni de fabricatie in termen de 72 de ore de la receptie vor fi inlocuite.

Dorim sa avem o Romanie curata!
Acorda-ne sprijinul tau returnand produse ca: display-uri, tastaturi, alimentatoare sau acumulatori vechi (defecte, stricate, uzate).
Va multumim!