Raspunsul este NU sau NU prea... 

Exista avantaje si dezavantaje daca lasati laptopul conectat in timp ce il utilizati, chiar daca acumulatorul este complet incarcat. Problema principala daca lasati laptop-ul deconectat de la sursa de alimentare, in timp ce il utilizati este ca majoritatea laptop-urilor isi limiteaza performantele pentru a-si imbunatati durata de viata a acumulatorului. Acest lucru poate fi modificat in setarile de gestionare a energiei dispozitivului dvs. daca nu doriti sa faceti fata vitezei mai mici de procesare.
Modificarea setarilor de performanta pentru putere de procesare maxima, desigur, reduce durata de viata a acumulatorului, iar acest lucru va va obliga sa conectati laptop-ul mai devreme decat ar fi nevoie in mod normal sau sa-l inchideti, in cazul in care nu aveti o sursa de alimentare in apropiere.

Cu toate acestea, daca doriti sa beneficiati la maxim de acumulatorii laptop-urilor pe durata de viata a acestora, nu lasati laptopul conectat tot timpul cand il utilizati. Supraincarcarea acumulatorului laptop-ului nu mai este posibila la majoritatea laptopurilor moderne, deoarece incarcatorul va ocoli acumulatorul odata ce acesta este complet incarcat si va deveni sursa directa de alimentare pentru laptop.

Ce se intampla totusi este ca, daca mentineti un acumulator incarcat 100% tot timpul, se reduce numarul de cicluri de incarcare-descarcare, existand un numar finit de cicluri pe care fiecare acumulator le are.

Ce puteti face pentru a va maximiza durata de viata a acumulatorului si puterea de procesare a laptop-ului?

Un lucru usor pe care il puteti face este sa nu lasati acumulatorul laptop-ului sa se descarce complet. Lasand acumulatorul laptop-ului sa se scurga complet reduce mult numarul de cicluri de reincarcare pe care le are. Daca este posibil, lasati-l in jur de 40-80% incarcat ori de cate ori nu este conectat. Fiti atenti cand calatoriti... daca vizitati Japonia, acestea au 2 tipuri de prize, precum si prizele din UK, US, Australia si altele difera de cele din Romania.

Un alt lucru usor pe care il puteti face pentru a profita la maxim de viata acumulatorului laptop-ului dvs. este sa impiedicati supraincalzirea dispozitivului. Caldura excesiva generata de laptop poate reduce timpul de functionare pe acumulator a laptop-ului si, de asemenea, poate face acumulatorul complet inutilizabil daca este lasat necontrolat prea mult timp. Ventilatorul laptop-ului va ajuta la reducerea acestui risc daca functioneaza corect, inlaturarea prafului din orificiile de ventilare a laptop-ului va fi de ajutor.