Totul despre Asus Battery Health Charging (aplicatia Asus care va ajuta sa faceti setarile corecte pentru acumulator (mai jos folosit ca: baterie), in functie de felul in care folositi laptop-ul)

Introducere

Deoarece utilizatorii pastreaza incarcatorul conectat in timp ce folosesc laptop-ul, bateria este adesea intr-o stare de mare putere (98-100%) pentru o perioada lunga de timp, ceea ce determina o reducere a duratei de viata a bateriei.

Pentru a proteja bateria, aplicatia Battery Health Charging va permite sa setati puterea maxima a bateriei RSOC (Starea relativa de incarcare), care ajuta la prelungirea duratei de viata a acesteia.

Pentru unele modele, Battery Health Charging este integrata in MyASUS.
Pentru alte modele, Battery Health Charging este integrata in setarile hardware ale aplicatiei MyASUS. Puteti sa verificati in Setarile hardware ale MyASUS asa cum se arata mai jos.

Daca nu gasiti Battery Health Charging in aplicatia MyASUS, va rugam sa consultati acest link pentru a verifica daca laptopul dvs. accepta Battery Health Charging.Informatie
Cand aceasta aplicatie este activata, puteti alege unul din cele trei moduri, in functie de utilizare:

1. Mod capacitate completa: setare implicita. (Full Capacity Mode: Default setting)2. Mod echilibrat (Balanced Mode)3. Modul durata de viata maxima (Maximum Lifespan Mode)Functii si setari

1. La zece minute de la prima conectare la sistemul de operare, va aparea automat mesajul „Setarea puterii bateriei este in modul Capacitate completa acum”. Faceti clic pe „X” pentru a inchide acest mesaj.

Daca alegeti sa pastrati modul curent, mesajul va aparea din nou dupa 90 de zile. Cand treceti la oricare dintre celelalte doua moduri (Mod echilibrat / Mod durata de viata maxima), acest mesaj nu va aparea din nou pana nu reveniti la modul implicit (Mod capacitate completa).2. Puteti modifica setarea facand clic pe Configurare acum in mesajul pop-up, apoi inchideti fereastra de dialog.
Mutati cursorul mouse-ului peste pictograma Tray icon si faceti clic dreapta pe pictograma Baterie pentru a selecta modul pe care doriti sa il utilizati. Modul curent poate fi confirmat de culoarea afisata in pictograma Tray icon.A. Mod capacitate completa sau Full Capacity Mode (culoare galbena): Bateria este incarcata la capacitatea maxima pentru o utilizare mai lunga.B. Mod echilibrat sau Balanced Mode (culoare albastra): opreste incarcarea atunci cand puterea este mai mare de 80% si reia incarcarea atunci cand puterea este sub 78%. Acest mod este recomandat cand utilizati notebook-ul pe baterie in timpul intalnirilor sau conferintelor.C. Modul durata de viata maxima sau Maximum Lifespan Mode (culoarea verde): Opreste incarcarea atunci cand puterea este mai mare de 60% si reia incarcarea cand puterea este sub 58%. Acest mod este recomandat atunci cand notebook-ul este intotdeauna alimentat de un adaptor de curent alternativ.Cum sa obtineti ASUS Battery Health Charging.
ASUS Battery Health Charging este preinstalat in notebook-urile ASUS. De asemenea, puteti descarca aplicatia si de pe site-ul oficial Asus urmand pasii din link-ul de mai jos: https://www.asus.com/support/FAQ/1035376/

Gasiti „ASUS Battery Health Charging” in Utilitati. Faceti clic pe „DESCARCARE / DOWNLOAD”.
Cum dezinstalati ASUS Battery Health Charging.
Daca doriti sa dezinstalati aplicatia, va rugam sa consultati link-ul de mai jos.
https://www.asus.com/support/faq/1013598

Sursa: ASUS Battery Health Charging - Introduction