Reparatii telefoane - ce poti face singur?

Scris de Victor Butu 27.10.2017 0 Comentarii

In ziua de astazi, avand in vedere ca cei mai multi dintre noi avem slujbe care depind de telefon si buna lui functionare, a i se sparge ecranul, bloca vreun buton sau strica mufa poate insemna ruinarea completa a zilei.

O mare parte dintre telefoane se repara greu, insa cu instrumentele potrivite si putina abilitate, poti rezolva chiar tu multe probleme. In plus, poate fi mai ieftin decat intr-un service.

Desi ar trebui sa se inteleaga, o vom spune oricum: daca iti desfaci telefonul, cu siguranta se va anula garantia si, daca ai o asigurare pe dispozitivul tau, probabil ca nu o vei mai putea folosi.

Drept urmare, trebuie sa fii sigur ca te descurci sa manuiesti o surubelnita mica si mai multe componente electronice pentrua incerca sa il repari singur. Cu toate acestea, daca nu esti sigur sau nu vrei sa risti, discuta cu firma la care ai garantia inainte de a te apuca de treaba.

Bineinteles, poti alege oricand sa mergi intr-un service pentru reparatii telefoane.

 

Atentie!!! Daca te hotarasti sa repari singur telefonul, alege intotdeauna componente originale! Suntem aici ca sa te ajutam!

 

De ce ai nevoie pentru a-ti repara singur telefonul?

 

Indiferent de modelul de telefon pe care incerci sa il repari, exista cateva unelte de care vei avea mereu nevoie:

  • Un set de surubelnite: pentru a desface carcasa telefonului ai nevoie de surubelnite speciale. Suruburile de la telefon sunt foarte mici si daca folosesti alte surubelnite risti sa deteriorezi canalul acestora si sa nu le mai poti desface niciodata.
  • Instrumente pentru desprindere: cel mai important instrument pe care multi nu il au, este un ecran din plastic. Dispozitivul de rupere este utilizat pentru a separa partile care sunt presate impreuna si carcasa din plastic.

 

Reparatii telefoane - probleme comune care necesita interventii

 

Exista mai multe probleme pe care telefonul tau le poate avea. Nu toate sunt usor de reparat acasa, iar daca aparatul tau beneficiaza de garantie poate ca ar fi mai bine sa profiti de acest lucru. Trimiterea telefonului in service iti va garanta ca un expert lucreaza pentru tine si ca treaba va fi bine facuta!

In cele ce urmeaza iti prezentam mai multe defectiuni comune ale telefoanelor:

 

Ecran spart: Repararea unui ecran spart poate fi destul de simpla si ieftina sau extrem de costisitoare in functie de modul in care este construit. In ambele cazuri, va trebui sa dezasamblati dispozitivul. In unele cazuri, sticla si digitizatorul (stratul care traduce semnalele de intrare) pot fi combinate, ceea ce face ca o unitate de inlocuire sa fie foarte costisitoare.

In cazul in care afisajul nu este lipit de sticla, este posibil sa inlocuiti fie sticla, fie displayul. Ambele sunt reparatii destul de simple, dar daca digitizorul este conectat la geam, va trebui sa conectati un cablu de date, care variaza in functie de model.

 

Receptori pentru casca: de fiecare data cand introduci sau scoti accesoriile mobile pot aparea probleme. Se poate pune destul de mult stres pe conectori iar acestia pot sa cedeze in cele din urma.

Mufele sunt ieftine si se inlocuiesc destul de usor, dar va fi nevoie sa ajungeti pana sub carcasa. Dispozitivele cu design unibody precum HTC One sunt greu de demontat. Unitatile jack pentru casti sunt de obicei autocomponente si se conecteaza direct in placa de baza, desi uneori sunt atasate la ansamblul difuzoarelor.

 

Butoane care nu mai functioneaza: Ca si mufele pentru casti, butoanele pot fi inlocuite aproximativ la fel de usor daca reusim sa demontam telefoanele. Poti sa cumperi inlocuitoare pentru majoritatea butoanelor hardware ale unui telefon si sa le inlocuiesti fara prea multe probleme. Cu toate acestea, daca nu esti sigur de ceea ce faci mai bine mergi intr-un service pentru reparatii telefoane!

 

In magazinul online Mentor Market gasiti doar produse compatibile. Importam componentele si accesoriile pentru telefoane de la producatori consacrati si vei beneficia de calitatea si garantia unor produse originale. In plus, iti oferim consultanta gratuita pentru a alege componentele de telefon compatibile cu modelul de dispozitv mobil pe care il ai.

 

Pentru orice reparatie ai nevoie de cele mai bune componente! Sub formularul de contact gasesti mai multe modele de componente care sa te inspire!

Scrie parerea ta